Prostori

Galerija josipa generalića

Prostorno i tematski naslanja se na Staru kuću Ivana Generalića, a sadrži izbor djela iz bogatog opusa Josipa Generalića: ulja na staklu i platnu, akvarele i grafike. Posebno zanimljiva je i bogata ponuda monografija, razglednica, suvenira i drugih uporabnih predmeta na kojima se nalaze motivi što ih je osmislio ovaj poznati umjetnik.

Stara kuća ivana generalića

Kuća u kojoj je živio i stvarao jedan od doajena naivnog slikarstva sa suprugom Ankom i sinom Josipom, osim zbirke slika,crteža i grafika sadrži i brojne predmete i fotografije koji posjetitelju pružaju pregršt informacija o životu obitelji Generalić.

Atelier Josipa Generalića

Prostor u kojem je Josip Generalić stvarao tijekom svog zrelog razdoblja, ispunjen je predmetima i djelima koja predstavljaju njegov razvojni slikarski put od najranije dječačke dobi pa sve do posljednjih dana života. Slikarski pribor, kao i nedovršeno djelo “Bijele žabe” ostavljaju dojam prisutnosti autora koji je svojim slikama zasigurno želio još puno toga reći.

Etno kuća

Obnovljena seoska kuća s kraja devetnaestog stoljeća sadrži impresivnu etnografsku zbirku predmeta korištenih tijekom proteklih stotinjak godina na području Hlebina. Predstavljeni su predmeti korišteni u domaćinstvu ( primjerice oni koji su služili za pripremu I čuvanje hrane, izradu tekstila, održavanje osobne higijene i čistoće odjeće, namještaj i posoblje) ili u obradi zemlje (poljodjelstvo, stočarstvo, proizvodnja vina). Osim navedenih etnografskih izložaka, o načinu života u ovome dijelu Podravine posjetitelje informiraju i djela druge i treće generacije hlebinskih slikara.

Okoliš